Wie zijn wij?

Datagedreven Belangenbehartiging: voor sterkere medezeggenschap in de zorg

Datagedreven Belangenbehartiging bestaat uit een duo actieve en ervaren ondernemers en belangenbehartigers: Maarten Muis en Jeffrey Spekkers. 

Wij maken ons hard om de medezeggenschap in de zorg naar een hoger plan te tillen. We bieden begeleiding en ondersteuning aan cliëntenraadsleden voor een scherpe prijs. 

Als duo bieden we een platform voor iedereen die actief is als belangenbehartiger in de zorg. Hier inspireren we leden van cliëntenraden op het gebied van big data in de zorg. Hoe kun je die inzetten om je invloed te vergroten?
Belangenbehartiger zorg
Maarten Muis

Maarten Muis

‘Van huis uit ben ik cultureel antropoloog en ik ben meer dan 15 jaar actief als belangenbehartiger in de zorg. Hier heb ik vooral veel ervaring opgedaan met het inzetten van ervaringsdeskundigheid en met de (door)ontwikkeling van medezeggenschap. Dat deed ik onder andere bij Anoiksis, LPGGz, Cliëntenbelang Amsterdam, TEAM ED, Adstructie BV en Stichting Resultaat Meet Groep. Op dit moment bied ik verschillende klanten mijn diensten aan als zelfstandig ondernemer: zie deze website.
Al snel had ik door dat data bij de medezeggenschap in de zorg een ondergeschoven kindje is. Cliëntenraden weten er vaak geen raad mee. En dat terwijl die data juist zo belangrijk zijn voor het verbeteren van de zorg. Met Datagedreven Belangenbehartiging wil ik de medezeggenschap in de zorg een handje helpen. Dat doe ik niet alleen, maar in nauw overleg met klanten, met hulp en advies van samenwerkingspartners en met mijn collega binnen Datagedreven Belangenbehartiger, Jeffrey Spekkers.’
Belangenbehartiger zorg
Jeffrey Spekkers

Jeffrey Spekkers

‘Al meer dan 10 jaar ben ik actief in de medezeggenschap in de zorg in de regio Amsterdam. Ik werk voor de cliëntenraden van Cordaan en PerMens, voor Cliëntenbelang Amsterdam en TEAM ED. Ik heb veel opleidingen gedaan op het gebied van medezeggenschap en de inzet van ervaringsdeskundigheid. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in om cliëntenraden te begeleiden op het gebied van datagedreven belangenbehartiging.’

Medezeggenschap in de zorg versterken? Help mee!

Heb je behoefte om met ons te sparren over datagedreven zorg en hoe je dit als cliëntenraad slim inzet? Neem vooral contact met ons op!